AÖF

AÖF Sınav Giriş Belgesi Çıkartmak için Tıkla!



AÖF Sınav Giriş Belgesi Çıkartmak için Tıklayınız


AÖF sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? AÖF öğrencileri yeni bir sınav maratonuna hazırlanıyor. AÖF öğrencileri final sınavlarında ter dökecek. 14 - 15 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak dönem sonu final sınavlarına girecek öğrenciler sınav yerlerinin ve giriş belgeleri açıklandı.

AÖF 2017 Bahar Dönemi final sınavları için son bir hafta. Sınavlara girecek olan öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. AÖF öğrencileri için final sınav giriş yerleri ve belgesi açıklandı. Öğrenciler 14 - 15 Ocak 2017'de yapılacak olan final sınavı yerleri aof.anadolu.edu.tr'den sorgulanabilecek. İşte final sınavı ile ilgili tüm bilgiler aofgis.com'da...

Açıköğretim, İktisat ve İşletme bölümü öğrencilerinin gireceği final sınavları yaklaşırken kurumun resmi sitesinden AÖF öğrencileri için önemli bir duyuru yapıldı. Sınava girecek öğrencilerin TRT Okul kanalında yayınlanacak 'SINAVA DOĞRU' programında cevaplanmak üzere sorularını göndermesi istendi. Soru göndermek isteyen öğrencilerin tek yapması gerek şifre ve e posta bilgileriyle oturum açmak.

AÖF'nin resmi sistesinden çok önemli bir duyuru yayınlandı. Af başvurusu ve kayıt duyurusuna göre aftan yararlanmak isteyen öğrenciler için yol haritası verildi. İşte o duyurunun detayları:

AÖF Güz Dönemi final sınavında hangi belgeler gerekli?

1 Sınav Giriş Belgesi (bu belge-renkli veya siyah-beyaz olabilir)

2 Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya sınavda geçerli öğrenci kimlik belgesi.

3 Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.

AÖF sınav giriş belgesini nasıl alabilirim?

‘Sınava Giriş Belgeleri’ öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecektir! Öğrenciler, ‘Sınava Giriş Belgesi’nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya (https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/) adresinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak alabilirler. Öğrenciler Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan; sınav ili, bina, salon, sıra, sınav tarihi ve saatinde sınava girmek zorundadırlar. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görünüz. Ayrıca sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz.

Öğrencilerin ‘Sınava Giriş Belgesi’nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya (https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim) adresi "Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)" linkinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak almaları gerekmektedir.


AÖF SINAV GİRİŞ YERLERİ AÖF MOBİL'DE

Açıköğretim Fakültesi-AÖF, sınav giriş yerleri AÖF Mobil Uygulama başlattı.

AÖF öğrencileri sınav giriş yerlerinini artık cep telefonlarına indirecekleri AÖF Mobil Uygulamayla öğrenebilecekler.

AÖF Mobil Uygulama nasıl indirilecek sorusunun yanıtını AÖF yaptığı açıklamayla verdi. App Store ve Google Play Store'dan indirilebilecek olan uygulamayla AÖF öğrencileri bir çok bilgiye kayıt bürolarına gitmeden ulaşabilecekler. AÖF Mobil Uygulaması kısa bir süre sonra Windows Phone sürümüyle de hizmet verecek.


AÖF öğrencileri yeni bir sınav maratonuna hazırlanıyor. AÖF öğrencileri final sınavlarında ter dökecek. 14 - 15 Ocak 2017 tarihlerinde yapılacak dönem sonu final sınavlarına girecek öğrenciler sınav yerlerinin ve giriş belgeleri açıklandı.

AÖF 2017 Güz Dönemi final sınavları için son bir hafta. Sınavlara girecek olan öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sona erdi. AÖF öğrencileri için final sınav giriş yerleri ve belgesi açıklandı. Öğrenciler 14 - 15 Ocak 2017'de yapılacak olan final sınavı yerleri aof.anadolu.edu.tr'den sorgulanabilecek. İşte final sınavı ile ilgili tüm bilgiler haberimizde...


Açıköğretim, İktisat ve İşletme bölümü öğrencilerinin gireceği final sınavları yaklaşırken kurumun resmi sitesinden AÖF öğrencileri için önemli bir duyuru yapıldı. Sınava girecek öğrencilerin TRT Okul kanalında yayınlanacak 'SINAVA DOĞRU' programında cevaplanmak üzere sorularını göndermesi istendi. Soru göndermek isteyen öğrencilerin tek yapması gerek şifre ve e posta bilgileriyle oturum açmak.

AÖF'nin resmi sistesinden çok önemli bir duyuru yayınlandı. Af başvurusu ve kayıt duyurusuna göre aftan yararlanmak isteyen öğrenciler için yol haritası verildi. İşte o duyurunun detayları:


Öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesini isteyen Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi yönetimi e-seminer uygulaması başlattı.

AÖF sınav tarihleri ne zaman?

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017
Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017
2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

e-Seminer nedir?
​​
Bugüne kadar Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemine yöneltilen en büyük eleştirilerden biri olan eşzamanlı danışmanlık hizmetlerinin yetersizliği ile ilgili sorunlara çözüm getirmek amacıyla tasarlanan e-seminer hizmeti, öğrenenleri öğreticilerle buluşturmayı amaçlamaktadır.

2012-13 öğretim yılının bahar döneminde ilk defa uygulanan e-seminerler haftanın belirli gün ve saatlerinde 45 dk’lık süre ile gerçekleştirilmektedir. Eşzamanlı olarak katılamayan öğrenenler için hazırlanan tüm e-seminerler kaydedilerek bir öğretim dönemi boyunca Açıköğretim e-Öğrenme Portalı’nda yayınlanmaktadır.

Bu dönem düzenlenecek olan e-seminerlerin tarihi, saati ve sunum yapacak akademisyenlerin isimleri e-Seminer Takvimi sayfasında verilmiştir.​

Bir e-Seminerin Yapısı

Hazırlanacak olan tüm e-seminerlerin aşağıda tarif edilen yapı ve program dahilinde hazırlanması planlanmaktadır.

Giriş (5 dk)
e-Seminerin konusu hakkında bir girizgah yapılır. Bir önceki e-seminerin içeriğine atıfta bulunarak işlenen konu başlıkları hatırlatılır.

Konu Anlatımı (25 dk)
İlgili ünite içerisinde yer alan konu başlıkları sırasıyla işlenir. Eğer varsa daha önceden hazırlanmış etkileşimli e-kitap, yardımcı ders materyalleri kullanılabilir.

Soru - Cevap (15 dk)
Öğrencilerden gelen sorular yanıtlanır. Öğrencilerden gelen herhangi bir soru yok ise ders kitabının ilgili ünitesinin sonunda yer alan ünite değerlendirme soruları yanıtlanır.


AÖF Sınav Geçme Notları:

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı


Öğrencilere, sınava gireceği her ders için 20 soru sorulacak, 30'ar dakika sınav süresi verilecektir. Sınavlar Cumartesi-Pazar günleri dört oturum halinde yapılmaktadır. Güz döneminde; Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 1. ve 5. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 3. ve 7.yarıyılların; bahar döneminde Cumartesi ve Pazar sabah oturumunda 2. ve 6. yarıyılların, öğleden sonra oturumunda 4. ve 8. yarıyılların sınavları yapılmaktadır.

Konular