AÖF

AÖF sınav geçme sistemi nasıl işliyor?



Eğer AÖF sınavlarına girdiyseniz sizler de sınav sonuçlarını en geç cuma günü aşağıdaki sorgulama ekranına tıklayarak öğrenebilirsiniz. AÖF sınav sonuçlarını öğrenmek için yapmanız gereken aşağıda paylaştığımız AÖF sınav sonucu sorgulama ekranına sizi ulaştıracak linke tıklamak. Gelen ekranda şifre ve kullanıcı adınızı girerek AÖF final sonucunu öğrenebilirsiniz. Bunun için AÖF e öğrenci giriş yapmanız yani aşağıdaki linki kullanmanız yeterli olacaktır.

AÖF FİNAL SINAVI SONUÇ SORGULAMA EKRANI GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF telefon hatları

Sizler de AÖF öğrencisiyseniz aşağıdaki telefonlardan sınavalrla ilgili bilgi alabilirsini. AÖF Sistemi Etkileşim Merkezi:

0850 200 46 10 - 19 ve 444 10 26

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültsi geçen hafta bir video yayınlayarak hem sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını hem de çağrı merkezi ve web sitesinin nasıl kullanacağını öğrencilerle paylaştı. AÖF videosunda "AÖF sınavı açıklandı mı?" sorusunun yanıtı verilirken, Google'da devamlı "Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak" sorusunu soran öğrencileri rahatlattı. Bu sorunun sık sorulmasına video ile cevap veren AÖF yetkilileri AÖF Anadolum adlı Facebook sayfasından video paylaştı. Videoda hem sınav sonuçları hem de AÖF öğrencilerinin fakülte ile nasıl iletişeme geçecekleri, sınav sonuçlarını öğrenmek için ne yapmaları gerektiği, ayrıca AÖF öğrenci giriş gibi bilgiler paylaşıldı. Videouy izleyerek tüm detaylı bilgilere ulaşmanız mümkün.

AÖF sınav sonuçları 20 gün içinde

AÖF sınav sonuçları genellikle sınavın yapılmasının ardından 20 gün sonra açıklanıyor. Zaman zaman bu süre uzuyor ya da kısalıyor. 14 - 15 Ocak 2017'de yapılan AÖF final sınavlarının açıklanması da 14 Şubat'ı bulabilir. Ancak AÖF yetkilileri Şubat 2017 gününe kadar AÖF sınav sonuçlarının açıklanacağını belirtiyorlar.

AÖF sınav geçme sistemi nasıl işliyor?

Peki AÖF sınav sonuçları açıklanınca başarınızı nasıl ölçeceksiniz? Bir başka anlatımla AÖF sınav sonuçlarına göre derslerinizi geçip geçmediğinizi nasıl anlayacaksınız? Vizelerde aldığınız not ile final sınavlarında aldığınız notu nasıl hesaplayacaksınız? Bu soruların cevabını sırasıyla verelim ve AÖF sınav geçme sistemini anlatalım.

AÖF sınav sistemi 100'lük sitemdir. Öğrenci eğer 50 ve üzerinde bir ortalama ile geçerse o dersi aldığı ortalamanın karşılığı olan not geçerli olur. Başka anlatımla ortalama trankripe eklenir. Mezun olması içinde bu kredilerin hesaplanması gerekir. Öğrenci eğer 32 Puana kadar olan bir not ortalamasıyla dönem sonuna ulaşmış ise dersi geçemeyecek, kalmış sayılacak.

AÖF ders notu hesaplama

Örneğin vizeden 10 alan bir öğrenci finalde 80 alırsa 59 ortalama ile CB alacaktır. Ve AKTS hesaplamasında eğer 4 AKTS’lik bir ders alıyorsa o zaman 2,30*4 = 9,2 AKTS şeklinde hesaplanarak Mezun Olma Sistemine işlenecektir. Yeni ders geçme sistemi birçok anlamda yenilikler ve ara hesaplamalar içermektedir. Bu sebeple burada anlatılanların dışında kendi hesaplamalarınız ile konuyu daha iyi kavramanız sağlanacaktır.

Yeni sistem ile geçtiğimiz senelerde 1 Vize + 1 Final olarak yapılan sınavlar artık her dönemde 1 Vize + 1 Final olarak yapılıyor. Bu durum da senede 2 kere Vize + 2 Kere final sınavına giriliyor. Bu vize ve finaller geçmişteki gibi vize %30 ve Final %70 olacak şekilde değerlendirmeye alınarak ortalama hesaplanıyor. Not Harfsel Olarak sisteme giriliyor.

Geçilmeyen ders ne olur?

AÖF yeni ders sisteminde seni 2 döneme ayrılıyor. 1. dönemde alınan ancak kalınan bir ders gelecek sene 1. dönem içerisinde, 2. dönemde alınan ancak kalınan ders yine gelecek yıl 2. dönem içerisinde alınabilecektir.

Tüm hesaplar için iyi bir not almanız gerekir. Bunun da yolu AÖF sınav sistemini iyi bilmek, derslerle ilgili sorulan sorulara nasıl cevap vereceğinizi öğrenmek gerekiyor. Peki sınav soruları nasıl soruluyor? Cevap anahtarı nasıl dolduruluyor.

AÖF Genel Not Ortalaması:

Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

AÖF Ders Geçme:

Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı / Koşullu Geçme nedir?

Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı:

Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı” yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı” alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO’nın en az 2.00 olması gerekir. Bu koşulu yerine getiremeyen öğrenci, kayıt yenilettiği takip eden dönemde, son iki dönemdeki CC’nin altında not aldığı dersleri ilgili dönemde tekrar etmek suretiyle GNO’nı en az 2.00’ye yükseltmek zorundadır. Ders tekrarına kalan bir öğrencinin, tekrar ettiği dönem sonunda 2.00 GNO’nı sağlaması halinde ders tekrarı sona ermiş olur. Ancak, bir dersten FF, DZ ve YZ notu alan bir öğrenci bu dersleri, derslerin verildiği dönemde tekrar almak zorundadır. Ders tekrarına kalan öğrenci kayıt yenileme döneminde ders ekle-sil işlemi sırasında, CC’nin altında not aldığı dersleri almak zorunda olduğundan bu dersleri eksiltemez.

Sınıf Geçme Sistemi:

Kredili sistemde sınıf geçme yerine üst dönemden ders alma tabiri kullanılır. Genel not ortalamanız 2.00 ve üzeri ise üst dönemden ders alabilirsiniz. 2.0′ın altında ise üst dönemden ders alamazsınız.

DD,DC,CD gelen derslerinizden koşullu olarak ortalama ile geçebiliyorsunuz. Bu ortalama ile geçmenin koşulu ise Bahar Dönemi ( 2.dönem ) sonunda Genel Not Ortalamanızı ( GNO ) 2.0 veya daha üzeri getirmenizdir. Eğer GNO’yu 2.0’dan düşük getirirseniz koşullu geçtiğiniz derslerden de kalmış olursunuz.

FF gelen derslerden direk kalıyorsunuz. Bu FF ile kaldığınız dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar görüyorsunuz. Yani bahar döneminde kaldığınız bir dersi seneye bahar döneminde alabilirsiniz.

AÖF dönemlik ortalama ne olmalı?

Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde değilse, size bir uyarı gelecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0’a çıkarmanız istenir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

AÖF sınav sonuçları sorgulama haberimizde. Peki AÖF sınav sonuçları açıklandı mı? On binlerce öğrenci AÖF sınav sonuçları 2017 için bu sorunun cevabını merak ediyor. AÖF e öğrenci giriş ve AÖF telefon ile sorgulama ekranı haberimizde. AÖF ise 14 - 15 Ocak 2017'de yapılan sınavlarla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Geçen hafta bir video yayınlayarak sınav sonuçları açıklandı mı sorusuna cevap veren Açık Öğretim Fakültesi sonuçların en geç cuma gününe kadar açıklanacağını bildirdi.

AÖF sınav sonuçları sorulama ekranı açıklandığında aşağıdaki linkten son güncel haberlere ulaşabilirsiniz:

Konular