AÖF

AÖF sınıf geçme sistemi nasıl işlemektedir?



Fakülte tarafından öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması yapılır.

Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek şekilde üst yarı yıldan ders seçebilir.

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan,
İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8. yarı yıllardan ders alamaz.
Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,
Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler ise 8. yarı yıldan ders alamaz.

AÖF SINAV GEÇME NOTLARI

84 – 100 AA 4,00 Geçti
77 – 83 AB 3,70 Geçti
71 – 76 BA 3,30 Geçti
66 – 70 BB 3,00 Geçti
61 – 65 BC 2,70 Geçti
56 – 60 CB 2,30 Geçti
50 – 55 CC 2,00 Geçti
46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 – 32 FF 0,00 Kaldı


GÜZ DÖNEMİ BAHAR DÖNEMİ

1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir.

Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir.

AÖF KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir.

Ders ekle-sil işlemi https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinden Kayıt Yenileme bağlantısından sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

DERS EKLE-SİL İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Ekim 2017 tarihleri arasında kayıt yenileme bedelini ödeyen, ancak tekrar ders ekle işlemi yapmak isteyen öğrenciler Ekim 2017 tarihlerinde https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinden Mazeretli Ders Ekleme İşlemleri bağlantısından ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

Ödeme bilgileri ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2017-2018 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında;Kredi Kartıyla(öğrenci sayfasından), Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler. Mazeretli kayıtların son günü olan Ekim 2017 tarihinde İnternet, ATM ve Telefon Bankacılığından saat 23:30’a kadar, şubelerden ise mesai saati bitimine kadar ödeme yapılabilecektir.

Ancak, kayıt yenileme tarihinin son günü provizyon işlemleri nedeni ile kredi kartıyla ödeme yapılamayacaktır.

Öğrenciler ödeme yaptıktan sonra aldıkları belgenin, 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemesine ait olup olmadığını mutlaka kontrol etmelidirler. 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme bedelini ödemeyip sadece geçmiş dönem borç/borçlarını ödeyen öğrencilerin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Döneminde kaydı yenilenmez.

Ekim 2017 tarihinden sonra mazeret kabul edilmeyecek ve Güz Dönemi kayıt yenileme işlemi yapılmayacaktır. Güz Dönemi kayıt yenileme süresi kesinlikle uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun, Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yapmayan öğrenciler, 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme hakkını kaybederler.

Kayıt yenileme işlemini yapan öğrenciler www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin Öğrenci Girişi bağlantısından kayıtlarının yenilenip yenilenmediğini kayıt yenileme tarihleri içerisinde mutlaka kontrol etmelidirler.

Şifreniz yoksa ya da unuttuysanız yeni şifrenizi; www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresinin “Şifre İşlemleri” bölümündeki “Şifre Hatırlatma” bağlantısından, 0850 200 46 10-19 (10 Hat) ve 444 10 26 numaralı Açıköğretim Sistemi Etkileşim Merkezini sistemlerimizdeki kayıtlı cep telefonu numaranızla arayarak veya size en yakın AÖF bürolarına şahsen giderek alabilirsiniz. Kayıt yenileten öğrenciler ders kitaplarını bağlı olduğu AÖF bürosundan kayıt yenileme tarihleri içerisinde veya sonrasında alabilirler.

Kayıt Yenileme ve Öğrenci Kılavuzlarına https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinden ulaşılabilir.

KAYIT YENİLEME İÇİN YAPILMASI GEREKEN ÖDEMELER

Fakülte tarafından yapılan ders atamasına göre ödeme bilgileriniz oluşturulur. Sadece Fakülte tarafından atanan dersleri almak isteyen öğrenciler ödemelerini yaparak kayıtlarını yeniletebilirler. Öğrenciler Fakülte tarafından atanan dersleri silebilir veya ders ekleyebilirler. Öğrencilerin ders ekle-sil işlemi yapması halinde ödeme bilgileri buna göre yeniden oluşacaktır. Ekim 2017 tarihleri arasında ödeme bilgilerinizi https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ adresinin Kayıt Yenileme bağlantısından ders ekle-sil sayfanızda görebilir ve ödemenizi yapabilirsiniz.

Dönem Öğrenim Ücreti Açıköğretim Fakültesinin Bilgi Yönetimi, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Eczane Hizmetleri, Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi, Kimya Teknolojisi, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzaktan Eğitim Önlisans Programlarında Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrenciler; öğrenim süresine ve aldığı derslerin kredisine bakılmaksızın Bakanlar Kurulunca belirlenen Dönem Öğrenim Ücretini ödeyeceklerdir.


Ders Kitapları Dağıtımı

Ders kitapları kayıt sonrasında AÖF bürosundan dağıtılır. Büronuzdan aldığınız ders kitaplarının bölüm, program veya sınıfınıza ait olup olmadığını kontrol ediniz. Ders kitapları ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılmaktadır.


AçıkÖğretim Fakültesi' ne Kayıt Nasıl Yapılır?

AçıkÖğretim Sistemine göre öğretim yapan Anadolu Üniversitesi İşletme ve İktisat Fakülteleri ile Önlisans programlarına yerleştirilmiş olan öğrencilerin kayıt işlemleri her yıl fakülte tarafından yayınlanan kayıt kılavuzunda belirtilir.

Öğrencilere her yıl kayıt kılavuz ile birlikte kayıt belgeleri de gönderilir. Gönderilen kayıt belgeleri ve aşağıdaki evraklarla birlikte kayıt yaptıracağı AÖF Bürosuna teslim etmelidir.

- 1 Adet Nüfus cüzdanı fotokopisi

- Noter onaylı diploma sureti/ Diplomasını almamış olanlar için okullarından alacakları yeni tarihli mezuniyet belgesinin noter tasdikli sureti

- 6 adet fotoğraf

- Askerlik durum belgesinin aslı (Askerlik şubelerinden alınır)

- Askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesinin fotokopisi

- Askerlik hizmetinden muaf olan erkek öğrenciler askerlik şubelerinden alacakları resmi belge

- Subay ve astsubay olanlar birliklerinden alacakları resmi belgeleri

- ÖSYS sonuç belgesi

Konular